Hamile Pilatesi

Hamile Pilatesi

Hamilelik döneminde Pilates Yapmanızın Faydaları Nelerdir?

Hamilelikte meydana gelen ödem ve şişliklerin azalmasına yardımcı olur.Hamilelik süresince pilates yapan anne adayları, doğum halindeyken solunum ve gevşemeleri çok kolay yapabilir.Hamilelik sürecinde, anneler bel ve sırt ağrılarından çok fazla şikayetçi olurlar.

Pilates, bu bölgedeki kasları güçlendirip, ağrıların hafiflemesine yardımcı olur.Hamilelik sırasında daha az kilo alırsınız ve gebelikte diyabet riskinizi yüzde 27 azaltırsınız.Daha az duygusal gel-gitler yaşarsınız,daha az kabızlık çekersiniz ve daha fazla enerjiniz olur.

Bebeğiniz daha sağlıklı dünyaya gelir.Normal doğumunuzun kolay geçmesiniz sağlarsınız.Doğumdan sonra da fit olursunuz.Doğumunuz kısa sürede gerçekleşir.Hamilelik pilatesi ve egzersizleri ile daha rahat bir gebelik geçirirsiniz.Bacaklarınızda daha az ödem olur.Hamile pilatesi ile çocuğunuzun gelecekteki atletik yapısını belirlersiniz.Doğum sonrası iyileşmeniz daha hızlı olur.Çocuğunuzun kalp sağlığı için faydalıdır.

Eğer sigara içiyorsanız, hamile iken egzersiz yapmanız bu kötü alışkanlığı bırakmanızı sağlar.Hamilelik dönemine daha rahat, konforlu ve kaliteli uyursunuz. Prematüre bebek doğum riskini azaltırsınız.

Kendinizin, bebeğinizin ve hayatınızın kontrolünü güçlendirirsiniz.Daha sağlıklı, daha mutlu, daha hareketli, daha fit, daha enerjik bir hamile olursunuz.Çocuğunuzun daha zeki olmasını sağlar, bağışıklık sisteminizi güçlendirerek, hamilelik döneminde hasta olmanızı engellersiniz.

Hamile Pilatesi

Hamilelikte Pilatese Ne Zaman Başlanır ?

Hamilelik döneminde pilatese başlamadan önce mutlaka doktorunuza danışmalı ve onay almalısınız. Doktor onayından sonra gebeliğin 12. ve 16. haftaları arasında pilatese başlanabileceği belirtilmektedir. Pilatese başlandıktan sonra haftada bir kere düzenli olarak uygulanması doğum sırasında ve sonrasında fayda görmesinizi sağlayacaktır.

Anne adayının hamilelikten önce düzenli olarak egzersiz yapıp yapmaması egzersizlerin sürecini belirlemede ayrı bir önem taşımaktadır. Daha önce egzersiz yapma alışkanlığı olmayan anne adayları 5 dakikalık seanslarla başlayıp ilerleyen haftalarda 30 dakikaya varan seanslara katılabilir. Ancak bir çalışma seansının 30-45 dakikayı geçmesi önerilmemektedir. Daha önce plates yapan kişilerin hamileliklerinin ilk 3 ayında da devam etmelerinde herhangi bir sakınca yoktur.

Hamilelik Süresince Egzersizin Pozitif ve Negatif Boyutları

Amaç: Hamilelik süresince egzersizin muhtemel risk ve kazançlannı literatürde sunulduğu şekliyle gözden geçirmek ve bu doğrultuda uygun önerilerde bulunmak. Çatışmanın Yapıldığı Yen Fırat Üniversitesi Kadın Doğum Kliniği ve Beden Eğitimi ve Spor Bölümü – ELAZIĞ Materyal ve Metocfc Hamile kadınlar üzerine yapılan çalışmalarla ilgili makaleler taranarak, ortak noktalar ile çarpıcı farklılıklar belirlendi, ilgili tartışmalar yapıldı. Bulgular. Hamilelerde görülen fiziksel ve fizyolojik bir takım değişiklikler, hamilelik boyunca egzersiz yapma yeteneğini olumsuz yönde etkilemekle birlikte kan basıncındaki azalma, pıhtılaşma oluşumları gibi kardiovaskuler risklerdeki azalma, ideal vücut ağırlığının sürdürülmesine olan etkisi ve diabetl kontrol etme gibi katkılan da gözardı edilemez. Maternal egzersizden kaynaklanan, hypoxia hipertermia ve anormal HR (kalp atımı) değişiklikleri gibi fetusa risk teşkil eden bazı durumlar vardır. Ancak bir takım önlemler alınarak ve uygun egzersizler seçilerek riskler azaltıldığında, yararlann risklere baskın çıktığı görülür. Yüzme, bisiklet ve aerobik yürüyüş egzersizlerinde hamileler üzerinde olumsuz etkiye rastlanmamıştır. Hamileliğin normal olmasının bilinmesi koşuluyla, orta tempolu egzersizler güvenilirdir. Hamilelik boyunca Aerobik egzersizin kontraendikasyonlan kalp solunum rezervinin sınırlanması durumudur. Sonuç: Doğrudan hamile kadınlarla egzersiz üzerine yapılan çalışmalann sınırlılığı nedeniyle, önerilecek egzersiz reçeteleri ılımlı olmalıdır. Bir kadın hamilelik öncesinde egzersiz programına katılmışsa, hamileliğin normal olması koşulu ile egzersiz programına devam etmesi için cesaretlendirilebilir. Streching (germe) egzersizleri, normal hızla yürüyüş ve diğer benzer aerobik olmayan egzersizler, tüm kadınlara tavsiye edilebilir.